Sama cena ksenonów w OIII jest jak najbardziej do przyjęcia rozchodzi się tylko o te niekoniecznie potrzebne dodatki których zakup wymuszą chęć posiadania ksenonów.
[O1] po wymianie dwumasy tak powinno być obiaw dziwaczny ?
Zwiń
X
-
[O1] po wymianie dwumasy tak powinno być obiaw dziwaczny ?
witam nadszedł czas wymiany dwumasy jak się okazało była jeszcze oki ale przy okazji poszło do wymiany sprzęgło i wysprzeglik one były trochę tknięte wymieniłem cały zestaw nawet trafiłem ori był sachs po przejechaniu jakieś 200/300 km zaobserwowałem jak ruszam z 1 biegu np ze świateł popuszczam pedał sprzęgła ale nie do końca czuję coś w rodzaju bicia w pedał poszarpywania czy tak ma być czy coś jest nie tak silnik ASZ tdi 2004 r.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Perfect Serwis DobryGrześWawa
.................................................. ..............
-
-
Ja krótko po wymianie dwumasy musiałem jeszcze wymienić poduszkę skrzyni biegów, też miałem na początku drżenie pedału sprzęgła a później przeszło w pojedyncze szrpnięcie/uderzenie przy gwałtownym naciśnięciu lub puszczeniu gazumoje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
Re: po wymianie dwumasy tak powinno być obiaw dziwaczny ?
Zamieszczone przez momo05witam nadszedł czas wymiany dwumasy jak się okazało była jeszcze oki ale przy okazji poszło do wymiany sprzęgło i wysprzeglik one były trochę tknięte wymieniłem cały zestaw nawet trafiłem ori był sachs po przejechaniu jakieś 200/300 km zaobserwowałem jak ruszam z 1 biegu np ze świateł popuszczam pedał sprzęgła ale nie do końca czuję coś w rodzaju bicia w pedał poszarpywania czy tak ma być czy coś jest nie tak silnik ASZ tdi 2004 r"Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
PRAWO MURPHY'EGO
Komentarz
-
-
nie u mnie było poszarpywanie na pół sprzęgle wymieniłem dodatkowo poduszkę pod skrzynie jak by mniej zdecydowanie dżwięku jak ty nie miałem chyba się wszystko poukładało i poduszka pomogła tak mi się wydaje z przed wymiany został tylko objaw jak wkładam 5 bieg i wolno puszczam sprzęgło słyszę coś w rodzaju żuuuuuuu więc puszczam szybko za cały zestaw zapłaciłem z dostawą dwumas + sprzegło+wysprzęglik 1700 firma ta sama co był ori wsadzony.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Komentarz
-
-
Właśnie kolego. U mnie poszarpuje na półsprzęgle a dźwięki wynikają z tego szarpania. Ale pisałeś że w sumie dwumase po rozebraniu miałeś ok? Bo teraz nie wiem co wymienić żeby to poszarpywanie wyeliminować? sprzęgło czy ten wysprzęglik? Co może powodować takie objawy?"Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
PRAWO MURPHY'EGO
Komentarz
-
-
u mnie dwumas okazał się oki wysprzęgli trochę dostał tak było u mnie dla bezpieczeństwa wywaliłem całość by 2 razy nie robić.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Komentarz
-
-
momo05, u mnie tak było jak założyłem wzmocniony docisk i tarcze na oryginalnej dwumasie, przez około 1-2kkm czułem szarpanie przy ruszaniu, następnie wszystko się łądnie ułożyło i jest spokój.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz